- Numai online
- Nou



ATENȚIE: Publicația este în format digital. Cumpărarea acestui produs va duce la generarea unei licențe cu posibilitatea instalării acesteia pe 2 dispozitive.
Instalarea licenței pe un dispozitiv (laptop, desktop, smartphone, tableta) conduce la utilizarea a 1 din cele 2 dispozitive disponibile.
Fiecare licență este legată de dispozitivul pe care se instalează și nu poate fi mutată pe un alt dispozitiv.
Documentele permit realizarea a 5 actiuni de print pentru fiecare publicație. Daca se printeaza o pagina sau intreg documentul, se contorizeaza o actiune de print. Actiunea de print nu tine cont de numarul de pagini printate.
Plasarea comenzii reprezintă exprimarea acordului dvs. față de aceste condiții.
Elemente de dreptul muncii, ediția a V-a, revizuită și adăugită
Autor: Raluca Dimitriu
Anul apariției: 2025
Nr. pagini: 215
ISBN 978-606-580-210-0
Lucrarea Elemente de dreptul muncii este semnată de prof. univ. dr. Raluca Dimitriu, cadru didactic al Academiei de Studii Economice din București.
Publicația se adresează stagiarilor CECCAR, dar prezintă interes și pentru alte categorii de cititori dornici să aprofundeze acest domeniu.
Lucrarea tratează legislația muncii atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, prin secțiuni distincte pentru verificarea cunoștințelor, disponibile la finalul fiecărui capitol. Volumul vine în sprijinul stagiarilor prin analiza unor aspecte importante ce privesc procesul de angajare – etapele acestuia, părțile, drepturile și obligațiile ce survin în urma parafării unui contract individual de muncă.
De asemenea, publicația tratează conținutul unui contract individual de muncă, prezentând în detaliu clauzele obligatorii și cele speciale, precum și contractele de muncă atipice. Modificarea, suspendarea și încetarea contractului individual de muncă sunt alte aspecte abordate în lucrare, la finalul căreia sunt expuse raporturile colective de muncă.
Capitolul privind încetarea contractului individual de muncă are cel mai pronunțat caracter practic din manual. El scoate în evidență dificultățile pe care le pune fiecare tip de încetare a contractului individual de muncă în parte, și în mod deosebit concedierile. Obiectivele acestuia sunt cunoașterea tipurilor de încetare de drept a contractului individual de muncă și de concediere; distingerea concedierii disciplinare de cea pentru necorespundere profesională; cunoașterea procedurilor privind fiecare tip de concediere; cunoașterea elementelor demisiei și a procedurii înregistrării ei.
Fisa tehnica
Referinte specifice
No customer reviews for the moment.