- Numai online
- Nou
ATENȚIE: Publicația este în format digital. Cumpărarea acestui produs va duce la generarea unei licențe cu posibilitatea instalării acesteia pe 2 dispozitive.
Instalarea licenței pe un dispozitiv (laptop, desktop, smartphone, tableta) conduce la utilizarea a 1 din cele 2 dispozitive disponibile.
Fiecare licență este legată de dispozitivul pe care se instalează și nu poate fi mutată pe un alt dispozitiv.
Documentele permit realizarea a 5 actiuni de print pentru fiecare publicație. Daca se printeaza o pagina sau intreg documentul, se contorizeaza o actiune de print. Actiunea de print nu tine cont de numarul de pagini printate.
Plasarea comenzii reprezintă exprimarea acordului dvs. față de aceste condiții.
Expertiză contabilă, ediția a V-a, revizuită
Autori: Sergiu-Bogdan Constantin, Florentina Pantazi
Anul apariției: 2024
Nr. pagini: 263
ISBN 978-606-580-201-8
Expertiză contabilă este o publicație destinată îndeosebi stagiarilor CECCAR, dar prezintă interes pentru toți profesioniștii contabili.
Lucrarea, realizată de lect. univ. dr. Sergiu-Bogdan Constantin, cadru didactic la Academia de Studii Economice din București, și Florentina Pantazi, expert contabil și doctor în științe economice, analizează în patru capitole cele mai importante aspecte referitoare la expertiza contabilă.
În capitolul I – Abordări conceptuale privind expertiza contabilă – sunt redate aspecte referitoare la conceptul de expertiză contabilă (definiție, trăsături, obiect, reglementări), tipurile de expertize (judiciare și extrajudiciare), persoanele care le pot efectua, precum și Normele CECCAR nr. 1.044/2010 aplicabile misiunii de expertiză contabilă judiciară.
Cel de-al doilea capitol, intitulat Norme de bază aplicabile expertizei contabile, prezintă principalele norme de comportament profesional (independența expertului contabil, competența sa, calitatea expertizelor contabile, secretul profesional și confidențialitatea expertului contabil, acceptarea expertizelor contabile, responsabilitatea efectuării lor), fiind abordate ulterior normele de lucru, iar la final sunt detaliate normele de raportare: redactarea raportului de expertiză, semnarea și depunerea acestuia.
Capitolul al treilea conține diverse studii de caz privind expertizele contabile, iar printre obiectivele de învățare prevăzute în ultimul capitol al lucrării se regăsesc aspecte privind auditul de calitate în domeniul expertizelor contabile judiciare și răspunderea experților contabili în realizarea misiunii de expertiză contabilă.
De asemenea, publicația conține numeroase exemple practice și teste de autoevaluare.
Fisa tehnica
Referinte specifice
No customer reviews for the moment.