CECCAR utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.librarie.ceccar.ro. Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).

 Mai multe detalii
 • Numai online
 • Nou
  Dreptul afacerilor. Elemente de drept societar, ediția a IV-a, 2023
  Dreptul afacerilor. Elemente de drept societar, ediția a IV-a, 2023
  Dreptul afacerilor. Elemente de drept societar, ediția a IV-a, 2023

  Dreptul afacerilor. Elemente de drept societar, ediția a IV-a, 2023

  Review (0)
  50,00 lei
  cu TVA

  ATENȚIE: Publicația este în format digital. Cumpărarea acestui produs va duce la generarea unei licențe cu posibilitatea instalării acesteia pe 2 dispozitive.

  Instalarea licenței pe un dispozitiv (laptop, desktop, smartphone, tableta) conduce la utilizarea a 1 din cele 2 dispozitive disponibile.

  Fiecare licență este legată de dispozitivul pe care se instalează și nu poate fi mutată pe un alt dispozitiv.

  Documentele permit realizarea a 5 actiuni de print pentru fiecare publicație. Daca se printeaza o pagina sau intreg documentul, se contorizeaza o actiune de print. Actiunea de print nu tine cont de numarul de pagini printate.

  Plasarea comenzii reprezintă exprimarea acordului dvs. față de aceste condiții.

  Cantitate

   Dreptul afacerilor. Elemente de drept societar, ediția a IV-a, revizuită și adăugită

   Autori: Ioana Nely Militaru

   Anul apariției: 2023

   Nr. pagini: 452

   ISBN 978-606-580-190-5

   Lucrarea Dreptul afacerilor. Elemente de drept societar este concepută pentru stagiarii CECCAR, în scopul aprofundării acestei discipline de studiu, dar și pentru practicieni, fie ei profesioniști contabili sau din mediul de afaceri. 

   Autoarea, conf. univ. dr. Ioana Nely Militaru, cadru didactic la Academia de Studii Economice din București, prezintă o introducere în dreptul afacerilor, considerând importantă cunoașterea accepțiunilor cuvântului „drept” pentru înțelegerea acestuia ca normă în principal obligatorie, ca prerogativă a unei persoane și nu în ultimul rând ca știință și identificarea dreptului afacerilor ca știință juridică în sistemul ramurilor de drept, pentru înțelegerea caracterului interdisciplinar al normelor juridice de afaceri.

   Acesta este urmată de tratarea raportul juridic de afaceri, structurat în Raportul juridic civil. Raportul juridic de afaceri, Răspunderea juridică, Persoana fizică. Profesionistul persoană fizică, Persoana juridică, Conținutul raportului juridic civil, Obiectul raportului juridic.

   În cea de-a treia parte a lucrării, Contractul, sunt clasificate documentele de acest tip, modalitățile de încheiere a unui contract, principiile și formele de nulitate, fiind prezentate în detaliu și noțiunea de prescripție extinctivă, domeniul și invocarea acesteia, precum și regulile generale și speciale privind cursul prescripției.

   Totodată, au fost prezentate cele mai importante, pentru partea administrativă a unei afaceri, contracte reglementate de Codul civil: contractul de vânzare-cumpărare, contractul de furnizare, contractul de locațiune etc.

   Titlul IV, intitulat Elemente de drept societar, expune noțiuni legislative privind raportul de drept societar, fondul de comerț, contractul de societate potrivit Codului civil. Totodată, sunt tratate aspecte privind reglementarea societăților, contractul de societate, statutul unei entități economice, formalitățile necesare constituirii acestora și efectele încălcării cerințelor legale de constituire a societăților. 

   De asemenea, parcurgând lucrarea, cititorii se pot documenta asupra demersului de constituire a societăților pe acțiuni și a societăților în comandită pe acțiuni, formelor juridice ale societăților, despre funcționarea acestora și regulile comune și specifice de respectat.

   În ultimele capitole ale volumului sunt detaliate dispozițiile legale privind excluderea și retragerea asociaților, modificarea actului constitutiv al societăților.

   CECCAR23

   Fisa tehnica

   Lkid
   84

   Referinte specifice

   No customer reviews for the moment.

   Write your review
   Dreptul afacerilor. Elemente de drept societar, ediția a IV-a, 2023

   Clientii care au cumparat acest produs au cumparat si:

   Prev
   Next

   Dreptul afacerilor. Elemente de drept societar, ediția a IV-a, 2023

   50,00 lei
   cu TVA