CECCAR utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.librarie.ceccar.ro. Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).

 Mai multe detalii
  • Nou
    Guvernanța corporativă, managementul riscurilor și controlul intern 2023
    Guvernanța corporativă, managementul riscurilor și controlul intern 2023
    Guvernanța corporativă, managementul riscurilor și controlul intern 2023

    Guvernanța corporativă, managementul riscurilor și controlul intern 2023

    Review (0)

    ATENȚIE: Publicația este în format digital. Cumpărarea acestui produs va duce la generarea unei licențe cu posibilitatea instalării acesteia pe 2 dispozitive.

    Instalarea licenței pe un dispozitiv (laptop, desktop, smartphone, tableta) conduce la utilizarea a 1 din cele 2 dispozitive disponibile.

    Fiecare licență este legată de dispozitivul pe care se instalează și nu poate fi mutată pe un alt dispozitiv.

    Documentele permit realizarea a 5 actiuni de print pentru fiecare publicație. Daca se printeaza o pagina sau intreg documentul, se contorizeaza o actiune de print. Actiunea de print nu tine cont de numarul de pagini printate.

    Plasarea comenzii reprezintă exprimarea acordului dvs. față de aceste condiții.

    Cantitate

      Guvernanța corporativă, managementul riscurilor și controlul intern, ediția a III-a, revizuită și adăugită

      Autor: Mirela Păunescu

      Anul apariției: 2023

      Nr. pagini: 267

      ISBN 978-606-580-167-7

       

      Lucrarea, Guvernanța corporativă, managementul riscurilor și controlul intern realizată de Mirela Păunescu, analizează în șase capitole cele mai importante aspecte referitoare la guvernanța corporativă, managementul riscurilor și controlul intern.

      Nevoia de guvernanță corporativă a crescut de-a lungul timpului, pe măsură ce s-a mărit distanța dintre proprietarii unei afaceri și cei care o conduc în numele lor. În antichitate, prima formă de desfășurare a activității a fost cea individuală. Fiecare lucra pentru el, producea bunuri sau servicii pe care le schimba cu ceilalți pentru a primi bunurile și serviciile de care avea nevoie. Aceste tranzacții puteau fi dezvoltate până la nivelul maxim de afaceri de familie. Încă de pe atunci au apărut diferite forme de organizare precursoare ale societăților comerciale pe acțiuni. De la primele societăți, de tipul asocierilor de persoane care puneau în comun resurse și împărțeau beneficii, până la cele pe acțiuni apărute în epoca modernă, nu a mai fost decât un pas. 

      Nevoia de guvernanță corporativă se naște din interesele uneori divergente dintre acționari (principali), care doresc să se asigure că își vor recupera investiția în condiții de rentabilitate maximă ținând cont de profilul de risc pe care îl acceptă, și managerii desemnați de ei să conducă entitatea (agenți), care pot să aibă alte obiective. Guvernanța corporativă dorește să alinieze interesele mai multor părți (pe lângă manageri, putem să ne referim și la salariați, guvern, comunitatea în care activează societatea și alții), astfel încât acționarii să își atingă obiectivele fără a genera însă frustrări în rândul agenților.

      CECCAR15

      Fisa tehnica

      Lkid
      72

      Referinte specifice

      No customer reviews for the moment.

      Write your review
      Guvernanța corporativă, managementul riscurilor și controlul intern 2023

      Clientii care au cumparat acest produs au cumparat si:

      Prev
      Next

      Guvernanța corporativă, managementul riscurilor și controlul intern 2023